Kegyenlőtlenség

2014.03.25. 23:46

999972_764163493605831_2123078216_n_1395787443.png_600x600

Nem hiszek az egyenlőségben. Nem gondolom, hogy a természet hisz benne. A macska ad egyenlő esélyeket az egérnek? Tessék menjél egérke, majd elfordulok és becsukom a szemem 3 évig amíg te elbújsz. A túlfegyverzett hyperkémkatona sem mondja azt a fakarddal rátamdó gerillának, hogy elfordulok, addig üsd meg a tarkóm.

„Ez volt az 1789-es Nagy Francia Forradalom szlogenje. Az egyenlőségről, testvériségről és szabadságról azótra kiderült, hogy e három együtt –egyelőre – megvalósíthatatlan, de az a gondlat, hogy mindenki születése folytán „ember és polgár“ ma is örzi érvényét.“ - Forrás

Egy dolog embernek és polgárnak lenni születéstől fogva (amivel egyet értek) - attól, hogy  valaki szolgál még egy embert, attól ember, nem pedig egy jószág. DE még ha azt adott esetben egy „úri jószági“ is akkor is érdeke az úrnak, hogy egy adott létszint fölött tartsa. Élete lesz, jogai nem – nem tudom, hogy ki , hogy van Vele, de Én az életre szavazok. A jogokat nem tudom megenni, nem fogom etetni a családom vele. Jogokat kaptunk, neveket meg osztályfőnököt. Azt hiszem így valahogy mondta anno Kőházy „FankaDeli“ Feri. Sokan tudjátok, hogy lett volna lehetőségem a második (mostani) félévemet az USA-ban tölteni egy ösztöndíjprogram részében, és egy Masters in BA (Marketing) diplomát is kapni. No, ez nem jött össze mivel még mindig ott vagyok ahol. Itt sem hisznek az egyenlőségben. Van olyan csoporttársam aki úgy van odaát, hogy nincs (!) megfelelő papírja, hogy ott legyen. Ahogy mondom. Nincs megfelelő nyelvvizsgája, nem is jelentkezett magától a programra, de ott van. De, persze tudom egyenlőek vagyunk.

Nem, nem vagyunk azok. Igen, fontosnak tartom, hogy mindenkinek adott legyen az opció, eshetőség a kitörésre, tovább lépésre a körülményei közül, de ettől még nem vagyunk egyenlőek. A természet/ökoszisztéma részét képezzük akár elfogadjuk, akár nem. Az ember is állat. Ezeknek teljes tudatában és legjobb erkölcsi tudásom szerint választok párt.

Napok óta érik bennem egy poszt Khisgeevel és a sémákkal kapcsolatban. Meglátjuk mikor jön ki.

"Mindig ezrével akadnak olyan naív emberek, akik azt hiszik, hogy a forradalmak spontán mozgalmak, amelyek maguktól kirobbanhatnak. Pedig ez képtelen feltételezés egy olyan korszakban, amely arra törekszik, hogy a tudományosság korszaka legyen"

Forrás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzetes.blog.hu/api/trackback/id/tr905879216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása